Опожареният трансформатор на писта "Чалин валог". Снимка: Булфото
fallback

Трансформаторът на ток на писта "Чалин валог" над Банско е бил подпален тази нощ,  съобщи маркетинг директорът на концесионера на ски зоната "Юлен" Иван Обрейков.

Според него подпалването било умишлено. Записите на видеокамерите показвали двама души с качулки, които слизат от автомобил и заливат трафопоста с течност около 3 часа през нощта.

Записите са предадени на полицията. 

На мястото на пожара има надпис "Ще гориш". Засега лифтът на най-ниската писта от ски зоната няма да функционира.

Сигналът за пожара е подаден около 1 часа. След получаване на сигнала за инцидента на място са били изпратени екипи на пожарната, които са загасили огъня. Няма пострадали хора, нанесени са само материални щети.

В момента в курорта се провежда Световната купа по ски-алпийски дисциплини за жени. Пожарът няма да попречи на състезанието, защото мястото на инцидента е много отдалечено от основните писти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Labradar

преди 9 години

Нещо не разбирам: в 3 часа са залели трафопоста, а в 1 часа са сигнализирали за пожара !!!

10

набюдател

преди 9 години

Мен ме интересува нямаше ли Българско име та сложиха "незнайният войн"

9

Т. Георгиев

преди 9 години

И на мен ми се струва нагласена работа. Не бих се учудил, ако самият собственик на лифта си е наел хора, които да запалят съоръжението. Първо, защото точно сега има много хора на Банско заради Купата - съответно има струпване на много хора и това ще е идеална възможност да покажат колко много време чакат хората.Второ - веднага ще обвинят "зелените", че саботират Купата, че саботират ски туризма в България и тем подобни глупости.

fallback