Архив: Булфото

Столичната полиция разби престъпна група в Драгоман, извършила десетки взломни кражби, съобщиха от МВР.

Операцията е проведена под наблюдението на Специализираната прокуратура и надзора на Апелативна специализирана прокуратура, под прякото ръководство на главния прокурор. В нея са участвали служители от отделите „Криминална полиция“ и „Досъдебно производство“ в ОДМВР- София, както и колегите им от двете районни управления.

След интензивни оперативно-издирвателни действия, започнали в края на миналата година, на 17 февруари на територията на Сливница и Костинброд е проведена специализирана полицейска операция.

В хода на операцията са задържани всичките осем участници в престъпната група. Те са извършвали взломни кражби от частни домове, вилни имоти, влакови композиции, складове и други обекти на територията на Сливница и Драгоман.

Според събраните данни групата се е ръководела от 34-годишния В.Д.- Гури, криминално проявен и осъждан, от драгоманското село Габер. Останалите седем задържани също са криминално проявени, сред тях има и 14-годишен  младеж.

В хода на разследването са намерени и иззети множество вещи, предмет на престъпните посегателства на групата: противозаконно отнет лек автомобил, три газови пистолета - един от които преработен в боен, телевизор, лаптоп, кашони с дамски клинове - предмет на кражба от влакова композиция, трансформаторно масло, части от колесен трактор, инструменти, покъщнина, перилни препарати, маски, ръкавици и множество други вещи, отнети при извършените от тях десетки взломни кражби на територията на Сливница.

Инкриминираните вещи са установени при извършените претърсвания на частни адреси в с. Габер и Драгоман. Задържаните са пласирали откраднатите метални вещи в пункт за изкупуване на вторични суровини в Костинброд.

На осмината са повдигнати обвинение за извършени престъпления по НК. С прокурорско постановление им е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 72 часа. Непълнолетният към момента не е привлечен в качеството на обвиняем.

Работата по документирането на цялостната им престъпна дейност продължава, разследва се и съпричастността на групата към извършени грабежи на територията на столицата.

Вижте повече във видеото на Bulgaria On Air.

Гледайте още новини от "България" в bgonair.bg.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase