Снимка: архив Булфото

Жена на 62 години от Каспичан стана поредната жертва на ало измама. Тя се раздели с 1200 лева и златни накити след обаждане от фалшив полицай. Непознатият мъж я информирал, че дъщеря й е убила човек с автомобила си, и поискал пари, за да я спаси от затвор.

За случая съобщиха от полицията в Шумен.

Още по темата
Там измамената жена сигнализирала, че измамникът й се обадил на 7 февруари вечерта на стационарния й телефон. Представил се за полицейски служител и обяснил, че дъщеря й е убила човек с колата си, заради което я очаква лишаване от свобода от 8 до 18 години.

В разговора се намесила и жена, която плачела и се представила за дъщеря й. "Полицаят" обяснил, че "дъщерята" не трябва да говори повече, понеже ченето й е счупено.

Мъжът обяснил, че случаят може да бъде прикрит и попитал възрастната жена дали има как да отиде до банкомат и да изтегли пари. В този момент обаче разговорът прекъснал. Малко по-късно мъжът отново се обадил, жената изтеглила 1200 лева и приготвила златните накити. Около полунощ пред дома й в Каспичан дошъл мъж, който ги получил.

Пред полицейските служители, които разследват измамата, жената обяснила, че щетата е в размер на около 2000 лева.

От полицията напомнят на гражданите при подобни случаи веднага да позвънят на телефон 112, да се свържат с близките си, да не се съгласяват да дават пари, да не съобщават лични данни, информация за банкови сметки и номерата на мобилните си телефони.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase