Борис Деспотов, в дясно. Снимка: Нова тв
fallback

Борис Деспотов, който нападна и наби лекар в болница „Света Анна”, заяви, че не съжалява за постъпката си. Според него това е било самозащита.

"Това беше реакция на неговото посегателство. Той ме хвана за врата", разказа той пред Нова телевизия.

Според неговия разказ с приятеля му Хосе Мансо отишли с потвърждение, че са дарили кръв, за да прелеят на техен близък, който бил в критично състояние.

Двамата се поинтересували за състоянието на болния и след като не получили влезли в реанимацията.

Там започнали неприятните сцени, а доктор Димитър Николаков ги избутвал от отделението, което по принцип е забранено за външни посетители.

Според Борис Деспотов той бил хванат за гушата и бутан от лекаря.

"Казах му да ме пусне, че ще го ударя. А той продължи да ме държи. Предупредих го отново, след което започна боят”, защити се Дестопов.

Самият доктор заяви, че иска случаят да приключи по най-бързия начин.

"Не обвинявам двете момчета. Това е проблем на мен като лекар, на вас като журналисти, че те не знаят какво означава ред и дисциплина. Те не знаят какво означава два червени знака „Стоп”. Те ги преминават и излагат живота и здравето на пациентите на риск”, заяви д-р Димитър Николаков. 

Той не приема обвиненията, че е предизвикал реакцията на момчетата.

Самият Деспотов вече е с повдигнато обвинение. Ако бъде признат за виновен го заплашват от 1 до 5 години затвор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

268

Доко

преди 2 години

До midkoo. Защо мислите че всички лекари мислят само за пари. Туй не е така, не всички са такива. Има и лекари който са готови да ти помогнат без да ти вземат и една стотинка, въпреки че ти искаш да ги възнаградиш че са ти помогнали, и те пак отказват пари. Та не всички са такива. Доктор Димитър Николаков е много добър лекар, и си върши работата много професионално. Но нека все пак да не забравяме че той не е просто доктор, той е доктор от класа, елитен доктор.

267

до 307

преди 9 години

По ирония на съдбата една вечер в спешно отделение дойде бит водопроводчик от клиент защото бойлерът му протекъл 2 месеца след покупката.Така,че и водопроводчик да станеш пак не се знае на какви клиенти ще попаднеш.Макар,че битият нямаше никаква вина за това как е произведен бойлерът и защо е протекъл.

266

Анонимен

преди 9 години

До НА ЗАПАД ЛИ?E,na Zapad rodninite ne nosjat na bolnite hrana otvun da ne gladuvat, ne im nosjat pampersi i toaletna hartija, ne im kupuvat lekarstvata, dokato sa v bolnitsata, ne kupuvat dori njakoi uredi za izsledvanija i t. n. Na Zapad horata ne boleduvat po napravlenija, a kogato im se sluchi, ne gi lekuvat po "pateki", naj-chesto lipsvashti, za da bude prinuden bolnikut da plashta hiljadi - DA, pod 2000 lv veche pochti njama lechenie. No tsiganite gi lekuvat bez pari -imat prinosi za BG.

fallback