Снимка: архив, Булфото
fallback

Не знаех нищо от това, което ще правят братята Куаши. Това заяви задържаният на граничния пункт „Капитан Андреево“ Фриц-Жули Жоасен, за когото се подозира, че е сподвижник на братята Куаши, в интервю за телевизия Франс 2, разпространено и от БНР.

Oще по темата

Въпреки че отрича да е знаел, че братята Куаши, Жоасен признава, че ги познава. „Ние имаме бизнес връзки – с дрехи, с обувки, ние ги препродаваме. От юли не сме се чували. Оттогава им загубих контакта, поне с единия от братята. Разбрах, че той е бил болен – Шериф”, разказва той и допълва, че е изненадан от развоя на събитията, тъй като двамата били мили хора.

За себе си Жоасен твърди, че е мюсюманин, но не и практикуващ. „Не съм правоверен и примерен мюсюлманин. И аз допускам грехове”, обясни Фриц-Жули Жоасен и допълни, че, ако е радикален ислямист е щял да бъде в Париж по време на атентата срещу „Шарли ебдо”.

От записа на Франс 2 става ясно, че единственият момент, който Жоасен е изпуснал нервите си, е бил, когато е го попитали дали чете „Шарли Ебдо“ и дали смята, че карикатурите, публикувани там, са си „заслужили“ атентата. "Не казвам, че това, което са направили „Шарли Ебдо“, е лошо, но ако искат да окарикатуряват религия – да бъдат всичките, а не само исляма”, обясни Жоасен.

Хаитянинът с френски паспорт заяви, че гледат на него като на терорист.” Понеже съм се срещнал с хора, които са направили нещо лошо в живота си, значи съм терорист. Това не е нормално. Значи всички, които се срещат с такива хора, са терористи”, заключи още той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Тихи

преди 9 години

Такава е задачата , която са им поставили - смирени и тихи, с нищо да не издават подозрение . И по малко да посещават джамии , показват се пред съседите , не толкова религиозни !Това са Спящите клетки.Обучени са в Йемен от преди няколко години и чакат , момент, когато са свалени мерките за наблюдение срещу тях , а й защитата на дадени обекти !

13

Оръжието е "Дре

преди 9 години

Е как ще си признае?Точно няколко съучастници са напуснали Франция преди атентата !Препродавали дрехи или ОРЪЖИЕ !Защото са наели къща , която е пълна с оръжие !Е за къдее тръгнал ( защо не към родната си страна ?) а към Сирия - роднините ли му са там ?Детето къде е ?

12

Анонимен

преди 9 години

Реално погледнато е абсолюъно прав !Аз като познавам Бойко и той ва обрича всеки божи ден на ГЛАД и МИЗЕРИЯ ...Какво общо имам с неговите ДЕЛА ???Нека всеки бъде съден за делата си !А Бойко и ГЕРБ ГРУПОВО !!!

fallback