Снимка: Булфото

Убитият пловдивски бизнесмен Димитър Стоянов не е споделял да има проблеми или финансови затруднения. Това съобщи неговият приятел и съдружник Атанас Топчиев. Пред БТА той обясни, че застреляният мъж е бил коректен човек, който обичал да помага.

"С Митко бяхме близки. Видяхме се за последно преди два дни, беше спокоен,  всичко бе нормално, нямаше нищо необичайно в поведението му", разказа Топчиев. Независимо какво говорят всички за него, Митко беше изключително коректен човек, който обичаше да помага”, каза още Топчиев.

Още по темата
Както Dnes.bg писа, вчера майсторът на бойните изкуства Димитър Стоянов-Лудия беше убит снощи с два куршума в Пловдив. Малко след разстрела в близост до местопрестъплението беше открит запален автомобил „Ауди”.

Атанас Топчиев и Лудия са били съдружници в "Комак Инженеринг", което се занимава със строителна и инженерингова дейност. През ноември м. г. Стоянов е прехвърлил дяловете си на Топчиев и е напуснал фирмата. Дружеството е приключило 2012 г. с неразпределена печалба от 36 000 лв., показват данните от последния публикуван отчет в Търговския регистър, пише БТА.

Стоянов е собственик на още две фирми, показва Търговският регистър. "Дисто" ООД е учредена през 2004 г. с предмет на дейност търговия, посредничество, внос и износ. Седалището на фирмата е в кв. "Кючук Париж", на ул."Димитър Талев".

През юни 2014 г. Стоянов основава с капитал от 9000 лв. дружеството "Заложни къщи Дисто" за предоставяне на парични заеми, обезпечени със залог. Фирмата е регистрирана на адрес в кооперацията на бул. "Санкт Петербург" в Пловдив, до която бе убит бизнесменът. Финансовите постъпления на фирмата за 2013 г. са 86 000 лв. - два пъти повече от предходната година, показва последният публикуван в Търговския регистър отчет за паричните потоци.

Счетоводната печалба на фирмата е 12 000 лева.

Димитър Стоянов е бил боксьор, а след това и ММА борец. Един от последните му мачове е с турчина Назми Халил през 2007 г. във Варна. Зам.-председател е на  федерацията по "Шу-ту". Съпруг е на модела Роси Черногорова.
Двамата имат момченце на 10 години и дъщеря на 4 години.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase