Снимка: Reuters
fallback

82-годишен врачанин е измамен със сумата от 2000 лв, съобщават от Областната дирекция на МВР.

На 13 януари в 12.46 часа в Районно управление "Полиция" - Враца е получено съобщение от 82-годишен жител на град Враца, който заяви, че на същия ден е предал 2000 лева на непознати лица.

Те са го излъгали, че парите са нужни, за да получи колет, изпратен от негов роднина в чужбина. По случая е образувано досъдебно производство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 9 години

Свършиха ли бабите вече

5

Анонимен

преди 9 години

Това, че всеки ден съобщават за подобни измами, не е лошо. Така хората, които имат старци у дома или самотно живеещи близки баби и дядовци, по-често ще им напомнят да не се предоверяват на непознати, да не им дават пари и да не ги пускат у дома.Да не забравяме, че жертва на такава измама беше станало и дете - бяха му се обадили хора, които уж щели да дойдат по поръка на баща му, който бил арестуван. И хлапето събрало пари и злато, колкото имало у дома, та им ги дало.

4

Анонимен

преди 9 години

Това е най-старият номер - практикуваше се още преди 15 и повече години: "Дай парите на този, който ще ти донесе колета, но не го отваряй пред него, защото вътре има много повече пари!"Дядото не можа ли по говора да ги познае от кой етнос са? Повечето хора така разпознават непознатите, които им звънят по телефона. Виж, приносителите в повечето случаи били по-други, поне така се говори. Даже казват, че срещу заплащане, някои таксиметрови шофьори се наемали да предадат пакета и да вземат парите.

fallback