Снимка: Булфото, архив
fallback

Загубите на електрическа енергия от трафопост, захранващ ромската "Гиздова махала" в Дупница, за октомври са 284 000 кW/h. Това съобщиха за БТА в отговор на запитване по повод на акция, състояла се днес там.

Oще по темата
Акцията е осъществена от ОДМВР-Кюстендил и служители на ЧЕЗ по повод на нерегламентирано присъединяване към електропреносната мрежа, посочиха по-рано от полицията.

В ромската "Гиздова махала" законно присъединени към електроразпределителната мрежа на ЧЕЗ са 315 клиенти на компанията. Броят на незаконните присъединявания все още не е уточнен, посочиха от ЧЕЗ.

От компанията допълниха, че акциите в махалата за прекъсване на незаконни присъединявания са почти ежеседмични. Последната, реализирана съвместно с органите на МВР, е била на 11 ноември. Тогава са били демонтирани и прекъснати 67 незаконни присъединявания към мрежата "Ниско напрежение", собственост на дружеството.

Въпреки многократните прекъсвания злоупотребите от жителите на махалата не намаляват, добавиха от пресцентъра на ЧЕЗ. Незаконните присъединявания застрашават и качеството на доставяната до клиентите на компанията електроенергия.

В следствие на тях се претоварват съоръжения и съответно се понижава сигурността на електрозахранването за редовните платци, отклонява се инвестиционен ресурс, който би могъл да се вложи в развитие и модернизация на мрежата.

От ЧЕЗ допълват още, че през 2013 г. дружеството е дотаксувало електроенергия на стойност 3,6 млн. лева, но реалните щети са много по-големи, тъй като по закон компаниите имат право да изискат плащане на електроенергия за максимум три месеца назад, макар че нарушенията може да са продължавали с години.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

42

Анонимен

преди 9 години

До ДениславДокато народа на се вдигне заедно няма как да стане.Все още има непрогледнали!

41

Анонимен

преди 9 години

А-а-а, не се притеснявайте, ние българчетата, работещите на трудов договор ще ви го платим. Зер, няма да мръзнете, я! Баба ми умря като куче завита с по 10 одяла и навлечена с 5-6 пуловера, за да не плаща отопление с мизерната си пенсия, но за *** ще има. Да не се притесняват - ние ще работим, те ще ядат наготово. После ние -1 дете, те -10 деца. Нашето - образовано, техните - по кофите. Проблъмът е, че в 1 момент търтеите ще станат много и тогава ..... ще станеПАЧАНГА.

40

МУНЧО

преди 9 години

.....правете белене.......затвора белене...

fallback