Снимка: БТА

Движението през ГКПП „Лесово” е възобновено, съобщават от прокуратурата.


Пропускането на автомобилите е започнало към 15 ч., а митническият контрол е поет от специално формирани екипи от други ГКПП.

Още по темата

Както Dnes.bg писа, акция на ДАНС и прокуратурата затвори тази сутрин пункта. При операцията са арестувани митничари. По първоначални данни става въпрос за корупционна схема. Задържани са всички служители от нощната и от дневната смяна на граничния пункт, съобщиха от прокуратурата.

Това е наложило и затваряне на граничния пункт, поради невъзможност да се осигури митнически контрол на преминаващите границата автомобили и хора.

Операцията, която е разпоредена и координирана от главния прокурор Сотир Цацаров и председателя на ДАНС Владимир Писанчев, е започнала в 23.30 ч. снощи. Разследването е за корупционни действия, осъществени от служители на агенцията "Митници" в ГКПП"Лесово".

Ръководството на агенцията и директорът й Ваньо Танов са оказали пълно съдействие на разследващите, посочват от прокуратурата.

В хода на разследването към момента са извършени претърсвания на над 40 адреса (служебни помещения в ГКПП и домашни адреси), проведени са и множество разпити и разпознавания от агентите на ДАНС и прокурорите, иззети са пари в левове и различна чужда валута (евро, щатски долари, турски лири и др.).

От прокуратурата обявиха, че подробности за акцията ще бъдат съобщени утре.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase