Снимка: ЧЕЗ
fallback

Щетите от кражби и посегателства върху съоръжения на ЧЕЗ за  периода от началото на 2013 г. до първи септември 2014 г. надхвърлят 7,41 млн. лева, съобщават от компанията.

Най-сериозни щети причиняват кражбите на трансформаторно масло. Течността осигурява изолацията и охлаждането на съоръжението. Останалият без масло трансформатор аварира и се налага да се смени с нов.

От началото на 2013 г. до септември 2014 г. заради кражба на масло са били повредени 137 трансформатора, като подмяната им е струвала 4,2 млн. лева.

Отделно щетите от източените над 100 хил. литра масло възлизат на повече от 600 хил. лева.

ЧЕЗ призовава за по-строг контрол за спиране на кражбите. Компанията апелира и за повишаване на обществената нетърпимост и гражданската активност при установяване на подобни злоупотреби.

Клиентите могат да подават сигнали на на адрес zaklienta@cez.bg, в Центровете за обслужване на клиенти и на телефон 0700 10 010.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

Крадлив народ

преди 9 години

От най- обикновенния работник до най -висшия чиновник, всички и всичко крадат кой каквото може. На всеки служител и кола. А който може от народа и той краде ток. А най- отгоре разбира се най-много. Е, за какво си говорим тогава. Огледайте се , има ли някой който работи в ЧЕЗ, ЕВН и т.п. да не краде? Така че ще продължава да има увелечение на тока. Да свикнем с тази мисъл. Връщане назад няма. БСП намалиха цената на тока, за да заблудят народа да гласува за тях. Така е замислете се . Лъжа ли е?

31

Анонимен

преди 9 години

Страдаме,мълчиме и най лошото е че си седиме...

30

Анонимен

преди 9 години

neka ni vdignat cenite na toka za da si vurnat zagubite - problema reshen.sledvashtata tema, molq

fallback