Снимка: архив, Булфото

Екип на TV7 беше нападнат и пребит в Перник, а техниката на медията потрошена, съобщиха от телевизията.

Журналисти от предаването "Жега" са били в града, за да разследват търговията с наркотици.

Със скрита камера подставен човек е заснел уговаряне на покупка на амфетамини. Екипът на "Жега" е действал по сигнал на т.нар. "зелени барети" – неправителствена организация, която има за цел да прочисти Перник от наркодилъри.

По време на снимките в нощно заведение единият от операторите на телевизията е бил нападнат безпричинно от четирима души, въоръжени с бухалки и боксове. Журналистът е с пукната кост на дясната ръка, съмнения за фрактури на челюстта и няколко шева на крака. Камерата му е била счупена до неузнаваемост.

Останалите кадри са заснети от втори екип на телевизията. Полицията образува незабавно разследване.

Малко по-късно от полицията съобщиха, че са задържани петима души заради побой над журналисти в дискотека в Перник. Сигналът за побой в дискотека в Перник е подаден тази сутрин към 1.40 часа. Пристигналият на място автопатрул е установил, че в инцидента са участвали четиричленен телевизионен екип, двама представители на местно екодвижение и посетители на заведението.

По данни на журналистите те били там заради разследване на сигнал за разпространение на наркотици. Внезапно били нападнати и бити. Единият от тях е пострадал по-тежко и е настанен в болницата, останалите са с охлузвания, посочват от пресцентъра на МВР.

Незабавно е извършен оглед на място, иззети са записи от наличните в дискотеката камери. Към момента в полицията са доведени петима мъже, сред които и собственикът на заведението. Активното разследване по инцидента продължава под ръководството на прокуратурата, образувано е досъдебно производство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase