Снимка: Булфото, архив

Близо 28 тона канабис са открити и унищожени в района на Благоевградско, съобщи пресцентърът на МВР.

С цел противодействие на отглеждането и разпространението на наркообразуващи култури на територията на област Благоевград през периода 14.08. - 02.09.2014 г. в граничната зона по българо-македонската и българо-гръцката граница са проведени 33 специализирани полицейски операции.

В хода на проведените действия с помощта на летателната техника в гористи местности в землищата на селата Драгуш, Иваново, Баскалци, Яворница, Първомай, Крънджилица, Бистрица, Лъки и Сливница са открити ниви, засадени с канабис. Унищоженото количество е над 14 тона марихуана и канабис.

Паралелно с това продължават и операциите, които се провеждат по сухоземната граница, информира пресцентърът на МВР. Само преди дни в района на Сандански криминалистите на районното управление пресякоха пратка на други около 14 тона от същия наркотик, пише в съобщението.

Изчислено по пазарна цена, иззетото количество наркотик възлиза на около 40-50 милиона лева. Образувани са общо 20 досъдебни производства по чл. 354, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase