Снимка: архив Булфото
fallback

Две домашни нарколаборатории са разкрити при спецакции на МВР. Едната е на територията на столицата, а другата в софийското село Мало Бучино. При спецакциите са задържани петима, четирима са със 72-часови мерки за задържане.

В София са задържани трима мъже, занимавали се с отглеждане и разпространение на марихуана. Двама от тях са арестувани в ж.к. „Разсадника”, непосредствено след реализирана наркосделка, чиято цел била последващото разпространение на канабиса. Установено е, че 34-годишен мъж доставил наркотичното вещество на 30-годишен купувач. У продавача са намерени и иззети мобилен телефон и пари, а у купувача – мобилен телефон и найлонов плик, съдържащ зелена тревиста маса с тегло около 130 грама, реагирала на марихуана при полевия наркотест. В жилищата, обитавани от двамата, са открити четири електронни везни и приблизително 209 грама марихуана.

При операцията е установен и 37-годишен мъжът, отглеждал наркотичните растения. В жилището му е намерена палатка, оборудвана като оранжерия за отглеждане на марихуана в домашни условия с лампи и вентилатори. Оттам са иззети 16 растения с височина около 60-80 сантиметра, както и суха тревиста маса, която при тестване реагира на марихуана.

По случая е образувано досъдебно производство от НК. След първоначалното 24-часово задържане на тримата са повдигнати обвинения. С прокурорско постановление в ареста за 72 часа са оставени продавачът и купувачът на дрогата, а мъжът, отглеждал марихуаната, е освободен срещу парична гаранция.

Втората оранжерия за канабис в Мало Бучино била в къща, обитавана от двама криминално проявени братя – столичани, на 36 години и 24 години. На приземния етаж било обособено помещение за отглеждане на канабис, снабдено с лампи, вентилатори, фолио и въздуховоди. При процесуалните действия са открити 62 растения канабис и 50 саксии с разсад на канабис.

От друго помещение в къщата е иззет найлонов плик, съдържащ суха тревна маса с тегло около 300 грама, която  реагирала на марихуана. По случая е образувано досъдебно производство от НК. На двамата братя са наложени 72-часови мерки за задържане.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Анонимен

преди 9 години

с какво я готвят тая трева,че чак нарколаборатории,то бива некомпетентност и невежество

1

Анонимен

преди 9 години

"нарколаборатории"

fallback