Снимка: архив Булфото

Директорът на Областната дирекция на полицията в Стара Загора Иван Чолаков е разпоредил проверка по повод информацията, че полицай е търгувал с влияние след инцидент снощи около 20.00 часа. Това съобщи говорителят на полицията Ваня Кръстева.

Инцидентът станал на кръстовище в центъра на града.

Двама братя роми, на 23 и 20 години, които пътували с кола, излезли от автомобила си и със сила извадили от друга кола двама млади мъже - компютърни специалисти, на 26 и 28 години, които изчаквали на червен светофар.

Те ги пребили с метална тръба пред очите на десетки свидетели. Причина за побоя била направена забележка към ромите, че не спазват правилата за движение.

Пострадалите са били настанени в болницата вчера, а днес са изписани. Извършителите са били задържани в полицията.

На пресконференция днес общинският съветник Маноил Манев, който е председател на общинската комисия по обществен ред и сигурност, разказа, че е станал очевидец на инцидента и е информирал полицията и прокуратурата за нарушението, съобщава БТА.

Манев, който е бил поканен от родителите на пребитите момчета в полицията, е наблюдавал как цивилен полицай, неангажиран с инцидента, пристига в полицейското управление, разговаря със задържаните и кани за защитата им адвокат по мобилния си телефон.

Според него постъпката на полицая е нарушение, което може да бъде окачествено като "търговия с влияние".
По повод инцидента със сбиването снощи е образувано досъдебно производство. Случаят се разследва от прокуратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase