Снимка: Булфото, архив
fallback

Столични полицаи разбиха домашна лаборатория за отглеждане на марихуана, съобщава МВР.

Това е станало след провеждането на специализирана полицейска операция за противодействие на разпространението и производството на наркотични вещества на територията на Първо РУП.

При спецакцията е задържан 38-годишен мъж от София, криминално проявен и осъждан за разпространение на наркотици. При претърсване в дома му в кв. "Редута" били намерени и иззети две полиетиленови пликчета, в едното от които имало тревиста маса, а в другото - прахообразно вещество.

В хода на работата по случая е изяснено, че бащата на задържания е собственик на вила в село Вакарел. При последвалите там процесуално-следствени действия е открита стая, обособена като оранжерия - изолирана и оборудвана за отглеждане на марихуана. Намерени са насадени растения в различна фаза на растеж.

Първоначално арестуваният мъж е задържан за срок до 24 часа, а по случая е образувано досъдебно производство. След доклад на събраните материалите в Софийската градска прокуратура на мъжа е повдигнато обвинение. Наложена му е мярка за неотклонение "задържане под стража" за срок от 72 часа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 9 години

В превод:Мъж беше заловен с дрога. Тревистата маса е 0,6гр (хванали са младеж с малко трева)Спец частите разбиха нарколаборатория (намерили са 2 растения и лампа в нечии дом)Наркоман/Обвиняемия/Лицето с инициали ... (младеж/мъж, който пуши трева)Митничарите видели, че шофьора е неспокоен ... (при поддаден сигнал)Противодействие на разпространението и производството на наркотични вещества (обикаляне по парковете и преджобване на всеки, който има съмнителен вид)

14

Анонимен

преди 9 години

В София масово се гледа марихуана в домашни условия а полицията дреме.Трябва да започне мачкане на целия криминален контингент.Трябва ни нов премиер.По-алчен и злобен от Борисов.Да мачка наред и живо и умряло.

13

Анонимен

преди 9 години

Аз имам лаборатория за цветя ! Вкъщи имам един трилистник, кръстил съм го гошо, поливам го редовно, и му чофкам пръста ... :D

fallback