Снимка: МВР
fallback

Трето денонощие няма следа от опасните престъпници, които избягаха от Централния софийски затвор.
 
Гранична полиция е на крак, контролът над преминаващите през всички пунктове е засилен. Следят се и камерите по граничните зони, за да се провери дали Николай Николов-Шатката и гватемалецът Хосе Мартинез не са напуснали страната с фалшиви документи, съобщава Нова телевизия. 
 
Информация за бегълците е подадена и към всички съседни страни.
 
От МВР не потвърдиха, че по следите на престъпниците вече е и Интерпол. Очаква се снимките на двамата до часове да бъдат качени в секцията „издирва се“ на сайта на международната полицейска система, заедно с информация за тях.
 
Според бивш съкилийник на Шатката бягството е било подготвяно от около месец. Разследващите работят по няколко версии, но за да не се пречи на работата, засега те остават в тайна.

Oще по темата
Предполага се, че все още той не е напуснал страната. Хора от МВР смятат, че той има достатъчно силни позиции и контакти, за да се укрие и нас. Заради бягството са разпитани десетки представители на криминалния контингент в София и околните градове. Всички до момента обаче твърдят, че не са виждали Шапката от много време.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

sikistik

преди 9 години

da ako moga dagi hvanite po dobre gi pusete na svobota za6toto vsickiste prestipnisi

25

Ф.С.В

преди 9 години

Шатката -Шапката и Гватемалската *** )))

24

Неутрален

преди 9 години

Има няколко много интересни факта в цялата ситуация:1.В деня на бягството е имало високопоставена визита в затвора от външни.2.Уж са извършители на тежки престъпления,а са имали право на работа и по този начин намаляване на присъдите им.3.100 % имат помощ отвътре.Според мен на тези хора им е намекнато да се изнизват тъй като някой им е "кроил шапка".Въоросният Н.Николов е замесен доколкото се знае в редица убийства,а оня симпатяга латиното в грабеж.Едва ли и ще ги намери някой...

fallback