Един от задържаните нелегални медикаменти. Снимка Агенция "Митници"
fallback

Инспектори от митническия пункт "Капитан Андреево" предотвратиха опит за нелегален внос на анаболни стероиди и на медикаменти за полова мощ, съобщават от митницата в Свиленград.

Контрабандните анаболни стероиди били открити в лек автомобил с българска регистрация. Между седалките на колата били открити, увити в найлонови пакети, 2000 таблетки "Анаполон" и 410 ампули "Примоболан депот". Те се оказали собственост на пътуващата в колата 43-годишна българска гражданка с инициали С. Х.

Откритите от митническите служители анаболните стероиди служат за натрупване на тегло и бърз растеж на мускулна маса и са опасни, ако се приемат без предписание и наблюдение от специалист. "Примоболан Депо" е най-честият заместител на нандролон. „Анаполон" е сочен като най-силния орален анаболен стероид. Той е много токсичен за черния дроб, уточняват от митниците.

При друг случай митничарите открили медикаменти за полова мощ в товарен камион с турска регистрация, пътуващ от Турция за Франция и управляван от турски гражданин. Въпреки редовните документи камионът е отклонен за щателна проверка, при която се установява, че между шофьорската кабина и двигателя са укрити четири найлонови чанти, пълни с медикаментите. В чантите са открити 1700 таблетки „Синденафил" и 119 сашета „Камагра", както и 180 кутии цигари без акцизен бандерол.

На нарушителите в двата случая са съставени актове по Закона за митниците, а медикаментите са конфискувани, посочват от митницата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback