Снимка: Булфото, архив

Двама младежи от козлодуйското село Гложене са задържани като заподозрени за убийството на 88-годишна жена от същото село, съобщиха от МВР.

Тялото на убитата възрастна жена бе намерено в събота следобед, след като нейна съседка се обадила в полицията, че не я е виждала от известно време. При огледа бе установено, че в къщата е влизано след разбиване на врата, жената е убита с удар по главата, както и че е извъшена кражба на вещи.

От бързите следствените действия е установено, че извършители на тежкото престъпление са двама криминално проявени младежи на 19 и 20 години.

След убийството на стопанката на къщата, извършено през нощта на 16 април, двамата откраднали златен пръстен, две сребърни монети и две златни коронки за зъби, както и над 1000 лева стари банкноти и брадва.

Брадвата и парите са намерени у един от заподозрените. Златните и сребърни предмети двамата продали на свой съселянин и на жител на Мизия, които в хода на разследването са ги предали доброволно на полицията.

Двамата заподозрени са задържани в следствения арест във Враца и работата по изясняване на извършеното престъпление продължава, допълват от МВР. Срещу тях е започнато досъдебно производство и най-вероятно ще бъде поискана постоянна мярка за задържането им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase