Снимка: Булфото

Вътрешният министър Цветлин Йовчев отказа да коментира дали изчезналото момиче в Поморие е било отвлечено.

"Работим по случая, нека все още да не слагаме квалификации за какво става дума, работим по различни версии, предприетите са всички необходими действия", лаконично коментира той.

От бургаската полиция съобщиха по-рано днес, че 8-годишната Александра е изчезнала на връщане от занималнята в училище „Иван Вазов". Вчера след училище момичето отишло на театър и след това на занималня. По пътя оттам неговите следи се губят.

Още по темата
Нейният баща Веселин Тодоров, с прякор Германеца, освен с недвижими имоти се е занимавал и с лихварство и побои. През 2010-та година е бил арестуван за лихварство и изнудване, припомниха от полицията.  Заради това по неофициална информация полицията работи и по версията за отвличане.

В момента се водят разпити в училището и на съседи на семейството, уточниха от МВР-Бургас.
 
Все още няма и съществен напредък в разследваното за палежа на колата на журналиста Генка Шикерова, съобщи още Йовчев.

По думите му в момента се прави анализ как ще се отрази на работата на службите решението на съда на Европейския съюз в Люксембург, с което се отмени директивата за запазване на лични данни на потребителите на телекомуникационни услуги.

Аргументът на съда е, че по този начин се нарушават основните права на гражданите за зачитане на личния живот и за защита на личните данни. Директивата, приета като част от антитерористчните мерки през 2006 г., изискваше елекомуникационните компании да пазят до 2 години данните, създадени или обработени във връзка с предоставянето на съобщителни услуги.

"В момента правим анализ дали това решение на съда ще повлияе директно или косвено върху работата, имаме готовност, ако това е така, да се пренастройваме и в минимална степен да повлияе", обясни вътрешният министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase