Снимка: Булфото, архив
fallback

Две възрастни жени от Айтос станаха жертви на телефонни измамници, съобщиха от местната полиция.

Вчера около 18.30 часа в Районно управление “Полиция”-Айтос е получено съобщение от 83-годишна жена. Тя се е оплакала, че са й съобщили за “катастрофа с блъснато дете, осъществена от близък роднина”. Жената е платила на непознат мъж 800 лв.

Два часа по-късно е получено съобщение от 77-годишна айтозлийка, за това че станала жертва на телефона измама. Мним доктор й поискал 570 лв. за „Спешна операция с поставяне на златни пирони в краката на близък роднина“.

Работата по случаите продължава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

до 1-ви

преди 10 години

Хората дават пари за операция на близките си хора, каква коупция те тресе. Всички знаят, че в болница се плаща, нищо че си здравно осигурен.

5

Анонимен

преди 10 години

Кметовете да си влязат в ролята и да разпростанят сред населението за този вид измами и начини за предпазване. Възрастните хора са прекалено наивни от начина по който са живяли. Отделно полицията трябва да си влезе в ролята и да лови гадовете.

4

Руми

преди 10 години

Ама защо полицията не нареди на кметоветена малките населени места да предупредят населението че има такъв вид измами Има възрастни хора които си стоят само в къщи И на мен вече 3 пъти ми звънят ама колко са нагли реват по телефона друг пък се представя за доктор от спешно *** И КОГАТО ТИ КАЖАТ НЕЩО ЛОШО ЗА ДЕТЕТО ТИ НАПРАВО СЕ СТЪПИСВАШ И ЗАТОВА ИЗБИРАТ ВЪЗРАСТНИТЕ ХОРА

fallback