Снимка: Dnes.bg
fallback

Сапьори от ДОТИ-София контролирано взривиха бомбата, поставена под колата на известна пловдивска адвокатка тази сутрин. Районът около мястото на инцидента остана отцепен няколко часа.

Съмнителният пакет е открит тази сутрин, след което е подаден сигнал на телефон 112. На място са пристигнали полицаи от криминална полиция, които отцепиха района.

При предварителните тестове пакетът е реагирал на взривно вещество и по обяд сапьори от ДОТИ-София обезвредиха бомбата. Чу се взрив, малко по-силен от този на взривяване на пиратка. 

„Не мога да кажа откъде идва тази атака, очевидно е някакъв опит за сплашване”, заяви пред Dnes.bg адвокат Евелина Божикова, под чиято кола е поставено взривното устройство. Тя не е получавала заплахи. Юрист е на няколко общини от района на Пловдив и води най-тежките икономически дела. 

„Водя дела с голям материален интерес, не едно и две, така че възможните източници са много, със сигурност става въпрос за икономически интереси”, категорична е адвокат Божикова. 

Съпругът на Божикова – Севдалин Божиков, който е бивш заместник-министър на правосъдието, разказа, че през 2011 година отново е имало заплаха за бомба, като тогава пред дома им в центъра на Пловдив е била поставена кутия от обувки, увита с проводници.

Разследването продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

таня

преди 10 години

щом са я сложили има за какво.

12

Анонимен

преди 10 години

Бомбата е поставена от ЦРУ и това е опит за сваляне на законното правителство на България с подривни средства, както в Украйна.

11

Десен

преди 10 години

Помислих че пак ТАТО,ЕС,САЩ и Еврейте стоят зад бомбата.....

fallback