Снимка: Булфото
fallback

Софийската градска прокуратура (СГП) внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу групата на Христофорос Никос Аманатидис-Таки и Христо Хрант Вартерян.

Групата от 19 души е била въоръжена, целта ѝ била разпространение на наркотици, извършване на грабежи и нанасяне на телесни повреди.

Обвинителният акт е срещу Борис Борисов, Камен Балбузанов, Кирил Муртов, Любомир Симеонов, Радостин Бързанов, Кирил Киров, Веселин Христов, Антон Калчев, Калоян Преждаров, Александър Пацов, Веселин Иванов, Веселин Иванов, Даниел Душков, Иван Бегов, Михаил Димитров, Павел и Веселин Ермалаеви, Панайот Мартинов и Георги Лазаров, съобщават от пресцентъра на прокуратурата.

Oще по темата
19-те са обвинени, че в периода 2007 г. – декември 2010 г., в София са участвали в организирана престъпна група, образувана и ръководена от Таки и Вартерян, които до момента се в неизвестност. След 2009 година ръководството на групата е поето от Борис Борисов.

По тази причина материалите, касаещи престъпната дейност на Аманатидис и Вартерян, са отделени в самостоятелно наказателно производство, разследването по което продължава, посочват от прокуратурата.

На всички членове на групата е повдигнато обвинение за разпространение на наркотици на публично място. На Пацов е повдигнато обвинение и за грабеж, придружен с нанасяне на средна телесна повреда. Пацов е извършил престъплението в съучастие с Цветан Миленов, Любомир Костадинов, Илия Илиев, Асен Китанов, Васил Бекиров. Всички негови съучастници към момента са осъдени по друго производство и са с влязла в сила присъда.

По отношение на Лъчезар Димитров, който също е бил участник в групата, наказателното производство е приключило с одобрено от Специализирания наказателен съд споразумение. Наложено му е наказание 1 година и 6 месеца "лишаване от свобода".

Dnes.bg припомня, че участниците в групата са задържани през различни периоди.

Още през 2008 г. България издава европейска заповед за арест срещу Таки, а в началото на юни 2009 г. прокуратурата му повдигна задочни обвинения, че заедно с Христо Вартерян-Ицо Исуса е създал и ръководил организирана престъпна група за разпространение на наркотици. Още преди да бъде обявен за издирване чрез Европол, Таки напусна България и оттогава е в неизвестност.

На 31 май 2009 г. бяха задържани 11 души, които според разследващите са част от групата на Таки. Те бяха обвинени в участие в организирана престъпна група, разпространявала наркотици, групата се занимавала с побой над длъжници и некоректни платци, и е била ръководена от Александър Пацов, изпълнители на поръчките били Цветан Миленов, Любомир Костадинов, Илия Илиев, Асен Китанов, Васил Бекиров. Всички, без Пацов, към момента са осъдени по друго производство и са с влязла в сила присъда. Тяхната група е позната като Бандата на чуковете. Според разследващите хората на Таки рязали уши и чупили ръце и крака на некоректни длъжници и конкуренти.

През 2011 г. анимафиоти задържаха още четирима души от бандата на Таки.

През 2012 година Таки е задържан в Дубай, но властите тогава отказват да го екстрадират в България. В момента той продължава да е в неизвестност и отново се издирва от Интерпол.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

ОЛЕ МАЛЕ

преди 10 години

ЧЕ СЕГА Е ИДЕАЛНИЯ МОМЕНТ ТЯХНИТЕ ПОКРОВИТЕЛИ ОТ БСП И ДПС ДА ГИ ИЗКАРАТ СУХИ ОТ ВОДАТА ЕДНО ДЕЛО НАБЪРЗО ИЗКАРВАТ ГИ НЕВИИННИ И УТРЕ ПАК СА ТУКА

5

vesko02

преди 10 години

Обвинението влиза ,а Таки и Исуса влизат ли?

4

Анонимен

преди 10 години

Дали някой вярва в нашето правосъдие?!?!?

fallback