Ограбеното бюро не работеше днес. Снимка: Булфото

Двама маскирани мъже с качулки задигнаха над 200 хиляди лева от обменно бюро в Свиленград. Обирът е станал снощи около 21 часа.

Има заподозрени за кражбата, съобщи днес директорът на Областната дирекция на полицията в Хасково комисар Ангел Цанков. Той призна, че равностойността на откраднатата сума е около 200 000 лева.

Парите били поставени в сак от 64-годишния охранител на обменното бюро. Той взел чантата със себе си и се качил в лек автомобил, с който синът му дошъл да го прибере от работа.

Докато младият мъж паркирал колата, пред жилището им двама непознати с качулки нападнали баща му, нанесли му няколко удара с палки и откраднали чантата с парите.

"Според мен става дума за едно безотговорно отношение на бизнеса към въпросите, свързани с опазването на имуществото и собствеността на гражданите”, коментира случая комисар Цанков.

Той смята, че "не е реално и не е възможно един добросъвестен търговец да разнася такива суми пари в сакове, въпреки че има банкови институции в региона и фирми за инкасо на парични средства".

Работата по образуваното досъдебно производство продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase