Снимка: МВР

Десет килограма и половина псевдоефедрин са открити при съвместна операция на полицията и Агенция "Митници".
При акцията, проведена под наблюдението на Окръжна прокуратура-Русе, са задържани четирима души и е пресечен канал за износ на прекурсори към Европа, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Операцията e проведена вчера във връзка с информация за предстоящ опит за трафик на наркотични вещества към Европа.

В хода на съвместните действия към 17 часа на ГКПП – Русе за митническа проверка е спрян микробус със старозагорска регистрация, управляван от 29-годишен мъж.

В автомобила пътували 27-годишната М.К. и С.З. на 25 години, и двамата от Стара Загора.

При извършените действия по разследването в сака на М.К. са открити около 7,762 килограма таблетки псевдоефедрин - прекурсор, използван за производството на наркотични вещества. В колан, опасан около кръста на С.З., са намерени и иззети още около 2,8 кг таблетки псевдоефедрин.

Задържан е и 34-годишен мъж от Стара Загора, който се придвижвал в друг автомобил и опитал да предупреди водача на микробуса да не преминава през граничния пункт.

В хода на оперативно-издирвателните действия е установено, че таблетките са получени от 39-годишен мъж, също от Стара Загора. Той е установен и задържан от служители на областната дирекция на МВР.

По случая е образувано досъдебно производство. Четиримата са задържани за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase