Главният секретар на МВР главен комисар Светослав Лазаров. Снимка, архив: Булфото
fallback

До края на годината ще се усетят резултати в борбата с битовата престъпност, уверява в интервю за "Сега" главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

По думите му определено има криза с проблема битова престъпност и той не е от днес или  вчера, а е заложен назад във времето. Хубавото е, че кризата е овладяна.

Има около 1-1,5% намаляване на престъпленията, което реално дава възможност да се постигнат по-добри резултати. В държавите, към които се стремим, полицията сътрудничи много успешно с местната власт и с охранителните фирми при справянето с този проблем, посочва Лазаров.

Според него е целесъобразно да се поставят камери и на основните пътни артерии в страната. Това ще даде възможност за достатъчно информация и да се освободи и пренасочи човешки ресурс към малките населени места.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

57

бааго

преди 10 години

Ех Светлииииии,говориш като с *** си.

56

666

преди 10 години

А в дядо коледа вярваш ли?

55

Анонимен

преди 10 години

Добре че всяка година има по някой вид избор та няколко месеца преди избора държавата да се прави че работи. Сега тази показност ще е до месец май - Европейските избори. Идеята да привикват криминалния контингент профилактично ми прилича на акциите преди години на Богомил Бонев, от които нямаше никаква полза. Бандитите нямат респект от министрите на МВР защото повечето от тях са били с афинитет към богатството, а това прави престъпниците морално силни, защото и те работят за бързо забогатяване.

fallback