Снимка: Булфото, архив
fallback

Полицията в Търговище задържа двама мъже, убили без разрешително кошута в землището на поповското село Осиково. Установено е, че и двамата са членове на местната ловна дружинка, съобщават от Областната дирекция на МВР в Търговище.

След проведено разследване органите на реда установяват извършителите на незаконния острел на едрия дивеч. Деянието е извършено във вечерните часове на 8 октомври от Ю.Й. (30 г.) и Ц.Ц. (31 г.) от Осиково. Те са задържани в районното управление на полицията в Попово.

Както Dnes.bg съобщи, убитата кошута бе открита от служители на държавното лесничейство в Попово при редовен обход вчера.
Установено е, че кошутата е убита с един изстрел.

Мъжете са с чисто съдебно минало. Назначени са експертизи, които да установят с коя от пушките на двамата мъже е стреляно.

Образувано е досъдебно производство по чл. 237 от Наказателния кодекс. Според него който убие или улови без надлежно разрешение едър дивеч, се наказва с лишаване от свобода до една година или с глоба от сто до триста лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

онбашията

преди 10 години

всички тия защитени видове хем са на изчезване, хем ако искаш да ги развъждаш във ферма не дават. ами да *** тогава.

13

Симеон

преди 10 години

Защо набъркваш тук омразата си към кучетата и към животните като цяло?

12

gost

преди 10 години

Tova e BG, stoite tam! Tia shte gi odranchat, ama drugite, okrali naroda i ubili s deistviata si tolkova hora -shte gi pohvaliat za primer!

fallback