Украинският шофьор и съпругата му говорят с полицаите. Снимка: Булфото

Блокирала скоростна кутия е основната версия на разследващите за тежката катастрофа при мола на "Цариградско шосе", където възрастен шофьор помете четирима пешеходци на тротоара.

Още по темата
Първоначалният оглед на джипа "Субару" показал, че частта е зациклила на директна предавка и колата е потеглила с пълна газ, без да може да спре, съобщи БНТ.

Така японската машина излетяла от паркинга, минала през тревните площи, тръгнала по тротоара, където били пешеходците, блъснала ги и се спряла в съоръжението за климатичната инсталация.

"Възрастният чужденец беше много притеснен. Когато излезе от колата, той беше целият в кръв и веднага изтича да види какво става с хората. Започна да говори на руски. По-късно разбрах, че е казал, че не е можел да направи нищо", разказа един от служителите в търговския комплекс, пред който е станал инцидента.

Траекторията на движението на колата обаче показвала, че въпреки това е имало опит от страна на 76-годишния украинец да избегне удара. Реакцията му обаче не е била правилна, съобщиха разследващите.

Тепърва експертизи ще доказват каква е точната причина за катастрофата и кой може да има вина.

Най-тежко пострадал след удара е 24-годишен младеж, който е и с опасност за живота.

От болница "Света Анна", бившата Окръжна, съобщиха, че той е с разбит череп и мозъчен кръвоизлив, като лекарите продължават да се борят за живота му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase