Снимка: архив, Булфото

Пловдивският окръжен съд осъди на 12 години затвор убиеца от село Розино, съобщиха от пресслужбата на съда.

Подсъдимият Златко Костов е осъден за убийството на 43-годишната Златка Дурчева. Освен това 26-годишният мъж трябва да заплати на съпруга на пострадалата и на двете й деца по 60 000 лева за причинени неимуществени вреди.

Още по темата

Костов беше признат за виновен в това, че на 27 октомври миналата година умишлено е умъртвил Златка Дурчева от село Розино. Деянието е извършено по особено мъчителен начин за убитата и с особена жестокост.

Костов живеел в дома на родителите си в Розино, където се грижел за майка си. Не бил женен и през пролетта на 2010 година започнал любовна връзка с омъжената Златка Дурчева. Тъй като тя била първата жена в живота му, той приел отношенията им много сериозно.

Връзката им продължила до лятото на 2012 година, когато Дурчева се опитала да я прекрати. Костов не искал това и много се разстроил, предположил, че тя си има друг любовник.

Отношенията им продължили. На 27 октомври 2012 година Дурчева посетила заведение в Розино заедно с приятелка. По същото време там бил и Костов. Дурчева не му обърнала внимание и той се разстроил от отношението й.

След като жената се прибрала вкъщи, Костов се обадил по телефона и помолил да я види, като в противен случай щял да се самоубие и всички да разберат, че е заради нея.

Дурчева се съгласила и двамата се срещнали, при което му обяснила, че иска да прекратят връзката си и че трябва да се прибира, защото съпругът й щял да се връща от работа. Това ядосало подсъдимия, който помислил, че тя бърза за среща с друг любовник. 26-годишният мъж извадил нож и започнал да й нанася удари с него. След като се убедил, че е мъртва, се прибрал вкъщи.

Делото е разгледано по реда на съкратеното съдебно следствие без разпит на свидетели и вещи лица. Подсъдимият е признал изцяло обстоятелствата, описани в обвинителния акт, поради което му се налага по-ниско наказание. Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативен съд - Пловдив.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase