Снимка: архив Булфото

Полицаи от Етрополе хванаха 14-годишно момиче, откраднало 450 лева от къщата на пенсионерка, съобщиха от полицията в София - област. Със спестяванията на възрастната жена непълнолетната си накупила дрехи и обувки и се почерпила с приятелки.

В понеделник служителите на полицейското управление в Етрополе получили сигнал за извършена кражба на 450 лева от къщата на възрастна жена в с. Малки Искър. По случая било образувано досъдебно производство и криминалистите се заели с издирването на извършителя.

Скоро те разкрили, че парите са откраднати от 14-годишно момиче от селото, без криминални прояви до момента. Изяснено било, че докато стопанката била навън, девойката на няколко пъти се е промъквала в къщата, задигайки парите от калъфка на възглавница.

Веднага след кражбата побързала да ги „инвестира“ в дрехи и обувки, почерпила и приятелките си. На момичето са снети обяснения в присъствието на инспектор Детска педагогическа стая, след което е предадено на родител. „Покупките“ си е предало доброволно на служителите на реда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase