Откритото злато е на стойност над 1 млн. лева. Снимка: Агенция "Митници"
fallback

Контрабандно злато за близо 1 млн. лева откриха русенски митничари в турски тежкотоварен камион, съобщиха от митниците.

2,5 кг златни накити били укрити на осем различни места в ТИР-а, който официално превозвал платове за Германия.
Камионът се явил на трасе "изход" на ГКПП "Дунав мост" около 16 часа вчера. Инспекторите го насочили за проверка в митническото хале на граничния пункт, като преди това шофьорът С.Х. декларирал, че не пренася валутни ценности и други вещи, които са над разрешените за лично ползване лимити.

При първоначалния оглед митничарите открили в шофьорската кабина два пакета, облепени с черно тиксо, които били скрити в хартиени пликове за документи. С.Х. признал, че това са изделия от злато, които трябвало да пренесе до Германия. При допълнителната обстойна проверка са били открити още шест пакета със злато, скрити в различни фабрични кухини и дори в аптечката на превозното средство.

От митницата съобщиха, че при друг случай вчера вечерта инспектори са конфискували 1260 кутии с нелегални цигари, открити в автобус, пътуващ от Истанбул за Букурещ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

we

преди 10 години

Ценната стока е иззета и по случая е образувано дознание. Стойността на златните накити е приблизително за около 100 000 лева

5

we

преди 10 години

Два килограма и половина златни накити, контрабандно пътуващи от Турция през България за Западна Европа, заловиха инспектори от Митница Русе. Стоката е била укрита на 8 различни места в турски ТИР, който официално превозвал платове към Германия. Камионът се явил на трасе изход на ГКПП-Дунав мост около 16 часа в сряда. Инспекторите го насочили за проверка в митничаското хале на граничния пункт. Преди проверката водачът С.Х. декларирал, че не пренася валутни ценности и други вещи и предмeти над разрешените за лично ползване лимити. Митничарите проверили шо

4

Анонимен

преди 10 години

в 99% от криминалните новини главни действащи лица са ***(турците)

fallback