Снимка: БТА

Общо 17 души са били задържани днес в СДВР в хода на специализираната полицейска операция след нападението над централата на БФС, съобщиха от МВР.

На деветима са повдигнати обвинения по чл. 325 от Наказателния кодекс /хулиганство/ и чл.216 /за унищожаване и повреждане на имущество/.

Още по темата

На трима от тях са повдигнати обвинения за опит за палеж. Седем от деветимата са задържани, а двама се издирват. За всички тях е постановена 72 - часова мярка"задържане под стража". Останалите са разпитани като свидетели.

Действията по разследването продължават. Работи се по издирването и установяването и на други лица, участвали в инцидента.

Малко по-рано този ден от полицията съобщиха, че са задържани 15 души. Инцидентът се случил по обяд на 29 юни, когато привърженици на столичен футболен клуб са се събрали в района на езерото "Ариана".

Друга част от тях са се движели по ул. "Цар Иван Асен Втори". Около 12.00 часа двете групи са се събрали пред централата на БФС и са започнали да хвърлят камъни, предмети и пиротехнически изделия.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase