Полицай от Ловеч е пострадал сериозно от бомбичка. Снимка: архив, Булфото

Полицай от Ловеч е пострадал тежко след финала за купата на България по футбол между отборите на „Берое“ /Стара Загора/ и „Левски“ след взривена от фенове на „Левски“ бомбичка.

Полицаят е настанен в спешното отделение на ловешката  болница, където му е оказана първа помощ. Ще му бъде направен скенер на главата, тъй като има  сериозни рани от взривената бомбичка, съобщиха от полицията. От  там потвърдиха, че по-леко са пострадали още трима полицаи, сред които служителка на МВР от Троян.

След изтеглянето си от  стадиона в Ловеч феновете на „Левски“ започнаха да хвърлят  бомбички, камъни и стъклени бутилки по охраняващите ги полицаи.

След бързата и адекватна намеса на полицията и стюардите те успяха да приберат развилнелите си привърженици на „Левски“ в автобусите, които потеглиха за София със засилена полицейска охрана, а  районът край градския стадион в Ловеч приличаше на бойно поле. След сблъсъците обаче няма арестувани.

По време на самия двубой двама привърженици на „Берое“ са отведени от стадиона, след като част от агитката на „Берое“  започна саморазправа с полицията. Изведен е и един привърженик на „Левски“, а друг нахлу на  терена при един от головете за сините и пострада.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase