Бандата събрала над 5 тона гориво. Снимка: Архив Булфото

Престъпна група за източване на гориво бе разбита от полицията в Сливен, съобщават от Областната дирекция на МВР. Задържани са петима мъже.

Те били арестувани, след като успели да източат гориво от продуктопровод, собственост на голям производител на територията на Сливенска област.

Последвали са претърсвания на място и на адреси в Сливен, Нови Искър, Елин Пелин и село Лесново. Открити са над пет тона гориво, съхранявано във варели, бидони и туби, маркучи за отвеждането му в специални резервоари, заготовки за кранове, помпи. Иззети са също металотърсач, монети, мобилни телефони и други вещи.

За срок до 24 часа са били задържани 57-годишен мъж от Елин Пелин, известен с прякора Дъртия, криминално проявен за кражби и противозаконно отнемане на автомобили, 46-годишен мъж от Нови Искър, по прякор Шипока, криминално проявен и осъждан за кражби, пласиране на фалшиви парични знаци и шофиране в нетрезво състояние, 35-годишен мъж, също от Нови Искър, осъждан за кражби и унищожаване на чуждо имущество, 25-годишен мъж от село Лесново и 30-годишен от село Глушник.

По случая е образувано досъдебно производство, работата по документирането му продължава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase