Мястото на кървавата драма. Снимка: Булфото

Почина майката на убитите брат и сестра при кървавата драма в столичния квартал "Димитър Миленков", съобщи "Фокус". 56-годишната жена беше приета в много тежко състояние във ВМА с огнестрелна рана в главата.

Вчера в 21.30 часа в болницата е издъхнал и стрелецът – 67-годишният бивш военен Иван Калмуков. Вчера следобед той стреля срещу съседите си с незаконен пистолет "Макаров", след което се самопростреля.

Още по темата

Иван влязъл в двора на съседите си и започнал да стреля, при което на място умира 26-годишен мъж и са ранени тежко две жени - на 28 и 56 години – сестрата и майката на убития на място. Тежко ранен е и 22-годишен техен приятел. На път за болницата умира 28-годишната тежко ранена сестра на убития, а днес е починала и майката на жертвите брат и сестра. 

22-годишният техен приятел все още се бори за живота си.  

Междусъседската разпра започва още в неделя следобед. Група роми от крайния столичен квартал се събират да отпразнуват първия ден от великденските пости - Сирни Заговезни, на който по традиция се палят огньове. Димът от запалена гума предизвикал гнева на стрелеца Иван, който вчера нахлу в съседския двор и стреля по своите комшии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase