Снимка: архив, Reuters
fallback

Установени са двама мъже, изтеглили неправомерно 570 200 евро от чужда банкова сметка, съобщиха от пресцентъра на МВР.

На 26 юни миналата година в Седмо районно управление столичанин заявил за липсите от сметката му. Потърпевшият обяснил пред полицаите, че сумата възлиза на 570 200 евро.

От проведеното разследване били установени извършителите на деянието - Л.Д. на 62 години от гр. Завет и В.Ц. на 41 години, роден в Димитровград, но живеещ в София.

Оказало се, че на 19 март миналата година в столична банка двамата, представяйки фалшиво пълномощно пред банков служител, изтеглили парите. На пълномощното бил придаден вид, че е подписано от собственика на сметката и заверено от нотариус.

Справка в полицейските регистри показала, че 41-годишният мъж е известен на полицията за множество извършени измами и осъждан за кражба и измама. По случая било образувано досъдебно производство.

След доклад на материалите пред Софийска районна прокуратура Л.Д. бил привлечен като обвиняем за извършено престъпление по чл.212 от НК. От 4 януари е с наложена постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража”.

На 22 февруари обвинение по същия член било повдигнато и на съучастника му - В.Ц., като и на него била взета същата мярка.

Към момента 41-годишният мъж се укрива от полицията и е обявен за общодържавно издирване. Действията по разследването продължават.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

bobi

преди 11 години

obirdjiite sa partia s chovek to bankata 100% inache niama nachin da iztegliat parite

9

Анонимен

преди 11 години

Ето за това казвам, че сме долна нация... От къде имал толкова пари, този е измамник или престъпник... Ако беше така парите му нямаше да са в банка ало, завистлив и гаден народ ей.

8

li4i_sofronieva

преди 11 години

Хората и лев нямат за билет в градския транспорт, вървят по сума километри пеша, а тоя се нагушил с толкоз пари....едва ли ще са спестяванията му от закуските...кой знае къв сводник е, хич не го жаля.

fallback