Снимка: МВР, архив

Столичната полиция е задържа двама мъже за измами, съобщават от МВР.

На 11 юли миналата година 27-годишен софиянец съобщил в районното управление, че неизвестен мъж го измамил с 400 лева под предлог, че ще запише детето му в детска градина. След издирване полицаите установили, че извършител е П.Л. на 40 години от София, известен на полицията и осъждан за измами.

Оказало се, че на 4 юли П.Л. измамил 27- годишния мъж, а два дни по-късно - на 6 юли и 30-годишния му брат, като го ощетил също с 400 лева под същия предлог.

На 4 март тази година измамникът бил задържан и привлечен като обвиняем. На задържания е взета мярка за неотклонение „задържане под стража” за срок от 72 часа.

В Четвърто районно е задържан и 25-годишен мъж за измама. На 28 февруари 84-годишен софиянец се оплакал, че същия ден около 16.30 часа на домашният му телефон са обадил непознат. Представил се за „доктор от „Пирогов” и заявил на възрастния мъж, че дъщеря му е пострадала при катастрофа и трябва да плати за операция.

Така и станало - пред входа на кооперацията, в която живее, 84-годишният предал 7000 лева на дошлия за това мъж.

След разследване столичните полицаи установили извършителя - Ц.С. на 25 години от София, регистриран за измами и осъждан. Той е задържан с полицейска мярка. На мъжът е повдигнато обвинение и му е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция” от 1000 лева.

Установено е, че той е приложил същата измамна схема преди месец в Асеновград.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase