Снимка: Архив Булфото

Арендатор на язовир е прострелял бракониер, съобщават от полицията.

Случката се разиграла край водоем в землището на с. Нова Върбовка, Великотърновско.

Снощи, около 22,30 ч. 63-годишният Н. К. от същото село, заедно със своите съселяни 56-годишният С. К., и 55-годишният С. Б., и тримата известни на полицията за кражби, отишли за риба във водоем край селото, стопанисван от 39-годишният Д. Д., също криминално проявен, с условна присъда за кражба.

След като тримата хвърлили въдиците и уловили около 5 кг риба, Н. К. чул изстрел зад себе си и усетил болка в краката, след което видял към него да се приближава стопанинът на водоема, придружаван от 28-годишен мъж от същото село.

39-годишният арендатор прибрал улова и въдиците на неканените риболовци и поискал да закара пострадалия в болница. Той обаче отказал и Д. Д. ги закарал в домовете им.

Днес простреляният мъж се почувствал зле и отишъл в горнооряховската болница. Едва тогава медицинските служители сигнализирали за случая в полицията. След преглед в Спешна помощ – Г. Оряховица и направена рентгенография е установено, че Н. К. има сачми в краката, в областта на прасците.

Той е настанен за лечение в горнооряховската болница, без опасност за живота.

Арендаторът е задържан за срок до 24 часа.

Оръжието, законно притежавана ловна пушка, е иззета. В полицейското управление в Стражица е образувано досъдебно производство за употреба на огнестрелно оръжие, без да се предприемат необходимите мерки за сигурност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase