Снимка: Архив МВР
fallback

19-годишен е задържан за посредничество в множество телефонни измами в Софийско, съобщават от полицията в София.

На 21 февруари жител на гр. Годеч, подал сигнал в полицията, че на 20 януари непознат мъж, представил се за лекар, му поискал по телефона 11 000 лв. за лечение на дъщеря му, която се разболяла от свински грип.

Той повярвал на измамника и незабавно отишъл в банката и изтеглил 12 000 лв. Около обяд предал парите на изпратения пред дома му посредник. Усъмнил се, че е измамен на следващия ден и подал сигнал в полицията. От разпит на свидетели - съседи на потърпевшия, униформените получили описание на извършителя, автомобила, с който се придвижвал и посоката му на движение.

По същото време в РУП-Сливница са били подадени още два сигнала за подобни измами в с. Алдомировци и с. Извор.

Същия ден около 11.30 ч. служители на РУП-Сливница задържали Н.Д. на 19 години от София, отговарящ на описанието на извършителя на измамата в момент на получаване на пари в с. Извор с лек автомобил “Фолксваген Голф”. При проведения разпит с Н.Д. е установено, че е извършил измамата в Годеч.

Полицаите разкрили участието му в още две телефонни измами. На 11-ти този месец от възрастна жена в с.Цръклевци взел 1700 лв., по-късно същия ден по подобна схема прибрал още 9000 лв. от жена в Годеч.

Изяснява се участието на измамника в още два подобни случая в Етрополе, където на 16 февруари мъж е предал на непознато лице пред дома си 1500 лв. и 1600 долара за спешна операция на дъщеря си, а възрастна жена е била измамена с 1000 лв. малко-по късно същия ден по същата схема.

Н.Д. е криминално проявен и осъждан. На 22 февруари му е наложена мярка за неотклонение “задържане под стража”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

НИЛ-АТС

преди 11 години

Такива трябва да се ликвидират веднага! Никакви затвори и превъзпитания! Само така може да живеем в една по-добра страна!

2

Анонимен

преди 11 години

Напишете му името на тоя Н.Д. от София.....чакам да ми звънне такъв, та да звънна аз на 112, ама да му викна линейка - не полиция...

1

Хм

преди 11 години

че кой у Годеч има 12000 лева...

fallback