Снимка: МВР
fallback

Неутрализирана е организирана престъпна група за разпространение на наркотични вещества, ръководена от Златомир Иванов - Баретата, съобщиха от полицията.

При операцията на антимафиотите, под наблюдението на спецпрокуратурата, са задържани шестима души.

В хода на акцията са задържани двамата ръководители на подгрупите в престъпната структура. Един от тях е небезизвестният Ивайло Борисов – Ториното. Той е приближен на Баретата и беше подсъдим по едно от делата срещу него.

Другия ръководител на подгрупите е 36-годишният „Златко малкия”, който също е криминално проявен.

Задържани са и останалите членове на престъпната организация – 27-годишен мъж по прякор „Боксьора”, криминално проявен, 25-годишенг по прякор „Малкия принц” и неговия 23-годишен брат, криминално проявен по чл. 354 а от НК. Арестувани са 22-годишно момче, друго 23 години, осъждано, 33-годишен мъж и още един на 25 години.

При претърсването в домовете и автомобилите на задържаните, антимафиотите открили канабис, кокаин, хашиш, семена от канабис, пликчета за дози, електронна везна и счетоводство от продажби на наркотици, 18 мобилни телефона, лаптоп, 2 въздушни пушки, 2 газови пистолета, договори за охрана на заведение.

По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 321, във връзка с чл. 354 а от НК., под наблюдението на Специализираната прокуратура.

Шест от лицата, сред които Ториното, Златко Малкия и Боксьора, са с повдигнати обвинения и са задържани за срок до 72 часа.

Златомир Иванов – Златко Баретата, беше прострелян на 29 януари на влизане в Съдебната палата, където щеше да се проведе заседание по делото за ръководена на организирана престъпна група за разпространение на наркотици, което се води срещу него. Той вече беше осъден на 8 години затвор по това дело на първа инстанция.

Една от версиите за стрелбата срещу Баретата беше, че той се опитва да се върне в бизнеса с наркоразпространението и затова е бил прострелян.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

Мен

преди 11 години

Това което стана е пълна простотия......аз бях там и видях че нищо не са вадили от колите камоли пушки и пистолети......цялата тая работа е нагласена все пак ИЗБОТИ ИДВАТ !!!!

29

.

преди 11 години

Наистина някои хора са адски неадекватни в коментарите си. Може само да се радвате, защото събирането на информацията, на доказателствата може да отнеме месеци, години... В случая това е една положителна новина. Престъпност е имало, има и винаги ще има. Но поне бъдете обективни. Зад един арест стои труда на куп хора, които с месеци са събирали и доказателства и информация.

28

ФОСТАТАТИ

преди 11 години

Аз пък искам американските визи да отпаднат за българи.

fallback