Снимка: Архив Reuters

Психично болна жена е отправила три заплахи срещу премиера на телефоните на полицията в Омуртаг, съобщиха от полицията в Търговище.

В интервал от 10 минути вчера на телефони в дежурните части на полицията са осъществени три последователни злоумишлени телефонни обаждания, насочени срещу премиера на страната.

Установено е, че обажданията са от домашен телефон.

Станало ясно, че те са отправени от 28-годишна жена от село в община Омуртаг. По първоначални данни тя е с психическо заболяване.

Материалите по случая ще бъдат изпратени в прокуратурата.

За заплаха за убийство към Борисов на десет месеца условно с 3 г. изпитателен срок беше осъден  61-годишният Благой Бозов. Той позвънил на спешния телефон през септември 2009 година, след като цяла вечер пил сам водка и бира в апартамента си на бул. “Марица” в Пловдив. Впоследствие мъжът се разкая и обясни, че се чувствал самотен.

През октомври миналата година 62-годишният Явор Кашукеев заплаши с атентат сестрата на премиера д-р Красимира Иванова. Мъжът е бивш селски кмет от Кюстендилско. Заплахата отправил, защото бил безработен и отчаян и искал премиерът да му обърне внимание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase