Снимка: архив Impact press group

Столичните полицаи задържаха 41-годишен мъж, с прякор Тръбичката, малко след като откраднал телефонни кабели, съобщиха от полицията.

Около 22.30 снощи органите на реда са получили сигнал за прекъснати кабели, а от частна охранителна фирма сигнализирали за движещ се в посока ж.к. „Христо Ботев“ лек автомобил „Сеат Ибиса“ със софийска регистрация, който теглел три кабела, всеки с дължина повече от 60 метра.

По време на преследването два от кабелите се откъснали, а охранителите загубили дирите на колата и шофьора в квартала.

Незабавно сигналът е бил предаден на всички полицаи, патрулиращи в района. Служители на специализираните полицейски сили към СДВР открили автомобила и водача на адреса му в ж.к. ”Христо Ботев”. При извършения оглед в колата са открити клещи, режещи инструменти и ръкавици.

Тръбичката е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. Справка в полицейския регистър показала, че мъжът има голямо криминално досие, наброяващо 83 регистрации - за кражби, грабежи, противозаконно отнемане на МПС, шофиране след употреба на алкохол.

Само преди два месеца той бил освободен от Централния софийски затвор, където излежавал присъда за подобно деяние.

Предстои доклад на материалите по случая пред Софийската районна прокуратура и преразглеждане на мярката за задържане на Тръбичката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase