Снимка: Архив Булфото

Роми, буйствали и отправяли заплахи за убийство към полицаи, са задържани от органите на реда в Кюстендил, съобщават от МВР.

Вчера следобед на телефон 112 получили сигнал за мъж, който е предизвикал скандал и се държал агресивно. На адреса на улица "Ропотамо" бил изпратен полицейски патрул.

Докато служителите на реда пътували към посоченото в сигнала място, на пътното платно изскочил мъж, който препречил пътя на патрулката и я принудил да спре. Той отказал да се премести, започнал да ругае, да рита автомобила, дори се опитал да нападне полицаите с юмруци.

Те се принудили да приложат физическа сила и щракнали белезници около китките на агресивния мъж.

През това време на улицата се била събрала крещяща тълпа, която се втурнала към полицаите със заплахи за смърт и линч. С пристигналите допълнителни полицейски сили на мястото на инцидента положението било овладяно.

Подбудителят на нападението, 44-годишен мъж с прозвище Диди, и най-верните му помагачи на по 22 години и 21 години, са задържани. На тримата са съставени актове по указа за борба с дребното хулиганство. Те са известни на полицията с противозаконни прояви. Диди е традиционен подбудител и участник в безредици, закрилник на извършващите престъпления наркозавимисими негови съкварталци, а домът му е превърнат в депо за крадени вещи, осъждан е.

Днес Кюстендилски районен съд ще постанови размер на наказанието на тримата мъже за вчерашните им действия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase