Снимка: Булфото

Сумата, отмъкната от инкасо автомобила в "Слатина", е 173 хиляди лева, а към момента се съобщава за трима нападатели, съобщи директорът на СДВР старши комисар Валери Йорданов, цитиран от "Фокус".

Обирът беше извършен снощи около 18:40 от инкасов автомобил, спрял до офис в столичния квартал "Слатина". Отмъкнатите пари били от оборота на офис на "Изи Пей" в ж. к. "Христо Смирненски". По първоначалнни данни нападателите били въоръжени с автомати.

Валери Йорданов заяви обаче, че не може да каже дали наистина са били въоръжени и с какво точно са били въоръжени, защото все пак това са данни, получени от нападнатите служители. "При положение че те не са били въоръжени, могат да кажат какво ли не, за да оправдаят своето бездействие”, каза комисар Йорданов.

"Първоначално, още в началото на огледа, са установени доста фрапиращи нарушения по отношение на инкасовата дейност. От снощи започна проверка на тази фирма, която извършва инкасото. Тъй като и самите действия на служители са били в разрез с всякакви инструкции по отношение на мерките по безопасност и по това как се обезопасяват ценни пратки, включително и това, че не са били въоръжени”, посочи още старши комисар Йорданов.

Още по темата

На този етап няма ясно изразени версии. Най-вероятно обирджиите са наблюдавали как точно се е извършвало инкасото, а занижените предпазни мерки са им направили впечатление.

Йорданов е убеден, че колегите му ще разкрият престъплението.

Ще бъде извършена обстойна проверка на фирмата, "защото в крайна сметка някои казват "поредния обир". Аз бих казал, че това е поредният случай, в който се подценяват мерките за безопасност и се разнасят пари в центъра на София, които не са с надеждна охрана", възмути се Йорданов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase