При акцията са задържани и седем момичета. Снимка: архив Булфото

Петима души, които са се занимавали със сводничество, са задържани при операция на СДВР, с участието на ГДБОП и ръководена от Специализираната прокуратура, съобщиха от полицията.

Спецакцията е започнала на 22 януари след разследване на получена информация за престъпна група, която се занимавала със сводничество и склоняване към проституция.

Криминалистите са направили проверки на два нощни клуба в София и задържали на място трима мъже и седем момичета, една от които малолетна. Дамите са регистрирани в полицията за проституция, сочи справка на СДВР.

Сред мъжете е собственикът на едното от заведенията 34-годишен мъж, който е криминално проявен, регистриран за сводничество и измами.

По първоначални данни той оглавявал групата, в която сътрудничел друг 34-годишен мъж с регистрации за кражби и подправяне и използване на неистински документи, а 37-годишен криминално проявен за грабежи, обсебване и отвличане, изпълнявал ролята на шофьор. Малко по-късно на домашния му адрес полицаите задържали 30-годишен охранител в клуба, регистриран за грабежи, изнасилване, притежание и разпространение на наркотици.

Полицаите са задържали и 41-годишен мъж, криминално проявен и регистриран за изнудване, който също изпълнявал функциите на шофьор в схемата.

След доклад в Специализираната прокуратура на четирима са повдигнати обвинения и им е наложена мярка за неотклонение "задържане под стража" за срок от 72 часа. Предстои искане за налагане на постоянна мярка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase