Цветан Цветанов. Снимка: БТА
fallback

Предстои в днешния ден, но по-късно, да бъдат задържани лица, свързани с тежки престъпления, каза в Кюстендил вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, цитиран от БТА.

Той посочи, че тези престъпления са извършени на територията на страната през последните месеци.

За мен е важно, че фокусираме вниманието си върху тежката организирана престъпност. Убеден съм, че по престъпленията, които са извършени на територията на страната, колегите работят много сериозно по документирането им и задържането на лицата, които са съпричастни към тях, посочи Цветанов.

На въпрос за необходимостта от приемането на закони за специалните служби Цветанов посочи, че има пълен политически консенсус за необходимостта от приемането на закони за Националната служба за охрана (НСО), за Националната разузнавателна служба (НРС), за военната сигурност, както и устройствен закон, регламентиращ дейността на специалните служби.

Проектозаконите бяха обсъждани сред много съсловни организации, бяха осъществени дебати и в няколко университета в страната. Утре е предвидено гледането на законите на първо четене.

Надявам се, че в рамките на два месеца всички детайли ще бъдат изчистени и че през април ще имаме приети закони, посочи вицепремиерът Цветанов.

Според него дебатът за тези закони е трябвало да се води преди много години, защото НРС и НСО са службите, които 23 години нямат закон, който да регламентира тяхната дейност, и винаги са се уреждали или изменяли с нормативни актове на Министерския съвет.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

54

Анонимен

преди 11 години

TАЗИ ВЕЧЕР ЩЕ БЪДАТ ХВАНАТИ ...............А ТО КАКВО СТАНА ОБРАХА БАНКА ПРЕДИ ЧАС И ИНКАСО АВТОМОБИЛ, СИН ЗАПАЛИ КОЛАТА НА БАЩА СИ ,СЪСЕД ГРЪМНАЛ ПО СЪСЕД А СИ ЧЕ МУ СВЕТИЛ ПРОЗОРЕЦА Е ИМА И ОЩЕ АМА МИ ДОЙДЕ В ПОВЕЧЕ ТАКА ЧЕ НЕ РАЗБРАХ КОГО СА ХВАНАЛИ И КОГА МОЖЕ БИ В СЪНЯ СИ ИЛИ ПЪК В МЕЧТИТЕ

53

shumaher

преди 11 години

a ceco kradeco koga shte bade arestyvan....dnes bg nqma li drygi *** tshe mi pisna da gledam i slysham maloymnici

52

cas

преди 11 години

-------цуркооо ,коледа мина ,а и кои ти вярва ,че сдаваш зор бе ***.

fallback