Снимка: МВР

Домашна наркооранжерия в Костинброд разкриха съвсем случайно служители на ОДМВР-София, съобщават от пресцентъра на МВР.

Униформените отишли вчера следобед на адреса заради битов скандал. В частен дом там живеели баща с дъщеря си и сина си.

Полицаите установили, че е възникнал скандал между бащата и щерка му. Солидно подпийналият Н.Я. на 46 години се разсърдил люто на 22-годишното момиче, защото не била изпълнила поръчката му - не му купила цигари. Той налетял на момичето да го бие, след това нахлул в стаята й, изпотрошил мебелите и разпорил с нож дюшека на леглото й.

Като се появили полицаите обаче, избягал и се скрил. Униформените започнали да го търсят из къщата. Слезли и на приземния етаж.

В този момент се намесил синът - 23-годишният С.Я. Той започнал горещо да уверява органите на реда, че е съвсем изключено баща му да се крие на този етаж, та нямало смисъл да се проверява. Въпреки увещанията му обаче те влезли в помещенията на етажа, но вместо пияния баща заварили домашна оранжерия за отглеждане на канабис.

В една от стаите на пода старателно били подредени 18 саксии с по един стрък канабис с дължина на стъблото около 40 см. Над засажденията била монтирана лампа, а над нея ламарина, която да отразява светлината върху стръковете, електрически радиатор пък осигурявал благоприятния растеж на растенията. В друго помещение полицаите попаднали на 18 пластмасови чашки с канабисови растения за разсад.

Накрая и тримата се озовали в ареста за срок до 24 часа.

Бащата и дъщерята са освободени след разпит. Задържан остава синът.

Пред разследващите той си признал, че е приспособил етажа за отглеждане на канабис с цел лична употреба.

По случая е образувано досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase