Снимка: БТА

Тройно убийство с последвало самоубийство е най-вероятната версия, по която работят разследващите по случая с мъртвото семейство в Пловдив. Това съобщи на извънреден брифинг началникът на „Криминална полиция” – Пловдив Николай Кирков. 

Труповете на две деца - на 3 и 9 години, и на техните родители Георги и Николина Тепавичарови бяха открити от брата на Георги.

Най-вероятно 32-годишният баща е застрелял 28-годишната си съпруга и двете си деца, след което е сложил край на живота си. Той е имал законно притежаван пистолет и е работил като военнослужещ в авиобаза „Граф Игнатиево”. На този етап на разследването няма данни за съпричастност към случилото се на друг човек.

За последно братът на Георги е видял семейството в петък. Оттогава никой не отговарял на позвъняванията. Днес около обяд отишъл и отключил апартамента. Намерил първо трупа на снаха си в спалнята.

„По вратата нямало следи от взлом, а братът е имал ключове за апартамента”, поясниха от полицията. 

Драмата в Пловдив: Георги гръмнал жена си и децата и се самоубил

Доскоро жената работила като продавачка в магазин и искала да започне собствен бизнес. „Потресени сме от случилото се, бяха добро семейство”, коментира бившата работодателка на Николина.  Убитата съпруга е от Чепеларе, а съпругът й от Нареченски бани. 

„Проверява се дали семейството е имало задължения към банки и кредитни институции”, съобщи заместник-директорът на полицията Костадин Баков.

Още по темата

Четиричленното семейство е обитавало ведомствено жилище към Министерството на отбраната.

Георги Тепавичаров е специалист по комуникационни, информационни и навигационни системи в Авиобаза-Граф Игнатиево, казаха от военното министерство.

Той е с висше образование, постъпил е в Българската армия през 2001 година, а от 2008 година е със звание сержант. Има висока атестация, препоръчан е бил за повишаване в звание, не са били забелязвани отклонения в поведението му. Георги е бил в платен отпуск от 8 януари до 4 февруари. Не е участвал в мисии зад граница.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase