35-годишен мъж беше намерен удавен край Созопол. Снимка: архив, Булфото

35-годишен мъж, обявен за издирване, е намерен удавен в морето край Созопол, съобщиха от ОД МВР Бургас.

На 29 декември в Районно управление "Полиция" - Созопол е получено съобщение от двама бургазлии, че в созополската местност "Св. Стефан", до скалистия бряг, намерили паркиран автомобила на приятеля си Х.П., 35-годишен от Бургас, за когото в Първо Районно управление "Полиция" - Бургас на същата дата е подадено заявление за издирване от живеещата на семейни начала с него 35-годишна бургазлийка.

Предприето е претърсване на бреговата ивица в района и намиращите се в близост хотели и други места за подслон, при което не са открити каквито и да е следи от Х.П. Лекият автомобил е транспортиран със сервизен автомобил до Районно управление "Полиция" - Созопол, като при извършения оглед на автомобила не са установени данни за местонахождението на издирваното лице. Планирано е претърсване на бреговата ивица в района с водолази, съобразно метеорологичната обстановка.

На 4 януари от двама водолази от група "Спасителни дейности" към Областно управление "Пожарна безопасност и защита на населението" - Бургас на около 5 м от брега в близост до "Германката" е открито буксирно въже за автомобил с привързан в единия му край камък. На около 20 м от него, в посока север, на дълбочина 13 м, е открит трупът на Х.П.

При извършения първоначален оглед видими следи от насилие по трупа не са открити, тялото е откарано за аутопсия в Катедра "Съдебна медицина" - Бургас.

По данни на съдебния медик, извършил аутопсията, причина за смъртта на Х.П. е удавяне. Работата по случая продължава от служители на Районно управление "Полиция" - Созопол.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase