Снимка: Dnes.bg

 37-годишен собственик на букмейкърски пункт от Свищов опита да заблуди полицията, че е станал жертва на грабеж, съобщиха от полицията във Велико Търново.

А.Й. от Свищов отишъл в местното полицейско управление и заявил, че минути по-рано, двама непознати са го нападнали и са му отнели 5276 лв. Парите били седмичният оборот на букмейкърския пункт, чийто собственик е А.Й. Мъжът дал подробно описание на мястото където е извършен грабежа и на нападателите си.

Той разказал, че единият от тях го застигнал и в гръб му хванал ръцете, а другият извадил парите от джоба му, след това го блъснали и побягнали. Той обаче бързо се съвзел и ги подгонил.

Преследвал ги известно време по една от улиците в града, но след това загубил дирите им. Полицейските служители предприели незабавни издирвателни и заградителни мероприятия. Прегледали видеозаписи на маршрута, посочен от тъжителя, разпитани били хора от близкото обкръжение на А.Й. и такива, с които имал служебни правоотношения. Извършени били множество действия по разследването.

В крайна сметка, разследващите установили, че 37-годишният свищовлия е подал неверни данни в полицейското управление, с цел да прикрие проиграните на хазарт пари от оборота на букмейкърския пункт. Мъжът направил пълни самопризнания. Задържан е за 24 часа. По случая е започнато бързо производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase