Снимка: Архив Reuters
fallback

15-годишно момче е подало анонимен сигнал за поставено взривно устройство в Свищов, съобщават от полицията.

Хлапакът взел телефона на своя съученичка и без съгласието й набрал телефон 112. Това се случило около 14:00 часа днес. На дежурния диспечър момчето заявило, че има поставено взривно устройство, без да уточнява мястото. След това, смеейки се, прекъснал връзката.

За минути полицаите установили притежателя на телефона, от който е направено обаждането. Това се оказало15-годишно момиче, съученичка на веселия бомбаджия. В хода на разследването станало ясно, че телефонът й е използван без тя да даде съгласието си за това.

И момчето, и момичето са намерени от полицейски служители в района на местно училище. Полицаите ги прибрали за разпит в районното управление.

Пред органите на реда шегаджията разказал, че е гледал по телевизията за подобни случки и решил сам да се пробва. Заради постъпката си обаче младежът е задържан за срок до 24 часа, а срещу него е започнато бързо производство за злонамерено, анонимно, телефонно обаждане по член 326 от НК.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Анонимен

преди 11 години

Света се побърка. Моля ви, не ги корете! Те не знаят какво правят.

30

САЩ

преди 11 години

Пак по-добре майтап за бомба, отколкото да вземе на дядо си патлака и изгърми половината училище. Че с тия видео игри и филми, едно на милион изперква в САЩ и трепе наред. Как не се е случило в Бг още незнам.

29

Анонимен

преди 11 години

На времето,в гимназията имахме една съученичка,викахме й Маги-бомбата.Та тя като стана на 18 ,си оперира и смали гърдите.Тоз младеж ,да не е звънял за нещо такова?

fallback